Ervaringen

Marieke
Ik was van te voren nerveus door de ervaring bij de eerdere bevalling. Deze bevalling was niet te vergelijken met de eerste. In positieve zin 🙂 Vooral door ons gesprek realiseerde ik me meer dat het opvangen van weeën echt een kwestie van rustig ademen is en proberen ontspanning te zoeken. Ook heb ik best bewust wat stress/negatieve gedachten niet toegelaten, omdat ik vond dat het me niet ging helpen. Het lijkt zo simpel, er ging wel een knopje om. Het is niet helemaal 100% een jubelverhaal, maar kwam wel in een soort trance, het ging een stuk sneller en ik kijk er positief op terug! Dus bij deze, nogmaals bedankt!

Rianne
Ik heb veel aan de cursus gehad. Ik had al een ervaring met een eerdere bevalling, maar daar ging ik helemaal blanco in zonder enige voorbereiding. Deze bevalling ging ik heel zeker in. Ik wist wat mij te doen stond en wat er allemaal zou gebeuren in mijn lichaam tijdens de bevalling. Dit kwam door jou rustige en duidelijke uitleg. Het is fijn dat je bij ons thuis kwam en dat we naast de uitleg over de bevalling ook wat oefeningen hebben gedaan die ik tijdens de bevalling kon toepassen. Met jou tips kon ik mij helemaal focussen op mijn lichaam en kon ik mij afsluiten voor alles en iedereen om mij heen.

Joke
Je hebt goed geluisterd naar mijn vraag en waar ik behoefte aan had. Dit heb je vertaald naar een uur “opfrissen” met extra aandacht aan de punten die ik had aangegeven. Hierdoor ging ik met minder angst en meer vertrouwen mijn bevalling tegemoet! Ik vind je wijze van communiceren prettig en persoonlijk en door je ervaring, kennis en kunde weet je de juiste informatie te geven.

Simone
Erg fijn dat de zwangerschapscursus individueel is en in de eigen thuissituatie. Wel zo handig als je je door de zwangerschapskwalen niet lekker voelt. Ik vond het fijn dat ik zelf kon aangeven waar ik informatie over wilde krijgen en ik vond het erg gezellig met je.

Bianca
Rosa heeft in overleg een training op maat samengesteld. Bij mijn tweede zwangerschap had ik geen behoefte aan een volledige cursus maar wou wel graag een aantal zaken opfrissen. De training sloot goed aan bij mijn persoonlijke wensen. Rosa heeft veel kennis en (praktijk)ervaring waardoor de informatie goed aansloot. Rosa neemt de tijd voor je en is prettig in de omgang. De training heeft mij geholpen om met meer vertrouwen de bevalling in te gaan. Ook al is het voor de tweede keer…een bevalling is elke keer weer anders.

Denise
Ik vond het erg prettig om in mijn eigen omgeving, zonder deel te hoeven nemen aan een groep, mij te kunnen voorbereiden op de bevalling en kraamperiode. Ook erg fijn dat de bijeenkomsten gepland konden worden op momenten die voor mij en mijn partner goed uitkwamen.

Christa
Samen met mijn partner heb ik een individuele zwangerschapscursus bij Rosa gevolgd. Wij wilden graag meer informatie krijgen over het verloop van de zwangerschap en de bevalling en handvatten krijgen hoe met de bevalling om te gaan. Tijdens de cursus hebben we precies dit gekregen. Rosa heeft ons op een prettige manier heldere informatie gegeven, zij kon onze vragen goed beantwoorden en ze gaf bruikbare praktische tips. Voor de cursus vond ik het eng om überhaupt aan de bevalling te denken, maar daarna kon ik met vertrouwen naar de bevalling toeleven.
Lisanne
Gedurende mijn zwangerschap heb ik deelgenomen aan Mom in Balance (gericht op sporten tijdens de zwangerschap) en aan verschillende informatieavonden. Ik zocht daarnaast nog wat extra handvatten voor de bevalling en mijn verloskundige wees me op de mogelijkheden van Jouw zwangerschapscursus. In overleg met Rosa hebben we 3 cursusmomenten gehad bij ons thuis, waarin Rosa mij informatie heeft gegeven en ademhalings- en ontspanningsoefeningen heeft aangereikt. Bij de bevalling heb ik absoluut de ademhalingsoefeningen kunnen gebruiken. Daarnaast was mijn belangrijkste doel van de cursusmomenten met Rosa behaald, namelijk dat ik na afloop het gevoel had klaar te zijn voor de bevalling. Ik zou Rosa zeker aanraden als je op maat individuele voorbereiding op de bevalling zoekt.

Karin
Ik was zwanger van de 2e en had geen mogelijkheid om elke week naar een pufclub/yoga te gaan. Naarmate de zwangerschap vorderde kreeg ik toch een beetje zenuwen over de bevalling en zocht ik naar een mogelijkheid om ge-update te worden over “de bevalling” en spieroefeningen te doen. Rosa komt bij je thuis en omdat het individueel is, kun je het hele proces goed doornemen en je richten op jouw eigen(pijn)puntjes en onzekerheden. We hebben de fases van de bevalling doorgenomen en samen oefeningen gedaan voor de spieren in mijn rug, buik, flank en bekkenbodem (corset), wat ook handig is voor na de bevalling. Wat ik tevens als heel prettig heb ervaren zijn de ontspanningsoefeningen.