Ervaringen

Rianne
Ik heb veel aan de cursus gehad. Ik had al een ervaring met een eerdere bevalling, maar daar ging ik helemaal blanco in zonder enige voorbereiding. Deze bevalling ging ik heel zeker in. Ik wist wat mij te doen stond en wat er allemaal zou gebeuren in mijn lichaam tijdens de bevalling. Dit kwam door jou rustige en duidelijke uitleg. Het is fijn dat je bij ons thuis kwam en dat we naast de uitleg over de bevalling ook wat oefeningen hebben gedaan die ik tijdens de bevalling kon toepassen. Met jou tips kon ik mij helemaal focussen op mijn lichaam en kon ik mij afsluiten voor alles en iedereen om mij heen.

Joke
Je hebt goed geluisterd naar mijn vraag en waar ik behoefte aan had. Dit heb je vertaald naar een uur “opfrissen” met extra aandacht aan de punten die ik had aangegeven. Hierdoor ging ik met minder angst en meer vertrouwen mijn bevalling tegemoet! Ik vind je wijze van communiceren prettig en persoonlijk en door je ervaring, kennis en kunde weet je de juiste informatie te geven.

Simone
Erg fijn dat de zwangerschapscursus individueel is en in de eigen thuissituatie. Wel zo handig als je je door de zwangerschapskwalen niet lekker voelt. Ik vond het fijn dat ik zelf kon aangeven waar ik informatie over wilde krijgen en ik vond het erg gezellig met je.

Bianca
Rosa heeft in overleg een training op maat samengesteld. Bij mijn tweede zwangerschap had ik geen behoefte aan een volledige cursus maar wou wel graag een aantal zaken opfrissen. De training sloot goed aan bij mijn persoonlijke wensen. Rosa heeft veel kennis en (praktijk)ervaring waardoor de informatie goed aansloot. Rosa neemt de tijd voor je en is prettig in de omgang. De training heeft mij geholpen om met meer vertrouwen de bevalling in te gaan. Ook al is het voor de tweede keer…een bevalling is elke keer weer anders.

Denise
Ik vond het erg prettig om in mijn eigen omgeving, zonder deel te hoeven nemen aan een groep, mij te kunnen voorbereiden op de bevalling en kraamperiode. Ook erg fijn dat de bijeenkomsten gepland konden worden op momenten die voor mij en mijn partner goed uitkwamen.

Petra
Ik heb de cursus als positief en prettig ervaren. Ik heb algemene informatie gekregen en technieken geoefend. De informatie was een aanvulling op de informatie die ik al had gekregen. De technieken hebben mij geholpen bij rugklachten en de bevalling.
Christa
Samen met mijn partner heb ik een individuele zwangerschapscursus bij Rosa gevolgd. Wij wilden graag meer informatie krijgen over het verloop van de zwangerschap en de bevalling en handvatten krijgen hoe met de bevalling om te gaan. Tijdens de cursus hebben we precies dit gekregen. Rosa heeft ons op een prettige manier heldere informatie gegeven, zij kon onze vragen goed beantwoorden en ze gaf bruikbare praktische tips. Voor de cursus vond ik het eng om überhaupt aan de bevalling te denken, maar daarna kon ik met vertrouwen naar de bevalling toeleven.
Lisanne
Gedurende mijn zwangerschap heb ik deelgenomen aan Mom in Balance (gericht op sporten tijdens de zwangerschap) en aan verschillende informatieavonden. Ik zocht daarnaast nog wat extra handvatten voor de bevalling en mijn verloskundige wees me op de mogelijkheden van Rosa van jouw-zwangerschapscursus.nl. In overleg met Rosa hebben we 3 cursusmomenten gehad bij ons thuis, waarin Rosa mij informatie heeft gegeven en ademhalings- en ontspanningsoefeningen heeft aangereikt. Bij de bevalling heb ik absoluut de ademhalingsoefeningen kunnen gebruiken. Daarnaast was mijn belangrijkste doel van de cursusmomenten met Rosa behaald, namelijk dat ik na afloop het gevoel had klaar te zijn voor de bevalling. Ik zou Rosa zeker aanraden als je op maat individuele voorbereiding op de bevalling zoekt.

Karin
Ik was zwanger van de 2e en had geen mogelijkheid om elke week naar een pufclub/yoga te gaan. Naarmate de zwangerschap vorderde kreeg ik toch een beetje zenuwen over de bevalling en zocht ik naar een mogelijkheid om ge-update te worden over “de bevalling” en spieroefeningen te doen. Rosa komt bij je thuis en omdat het (in mijn geval) individueel is, kun je het hele proces goed doornemen en je richten op jouw eigen(pijn)puntjes en onzekerheden. We hebben de fases van de bevalling doorgenomen en samen oefeningen gedaan voor de spieren in mijn rug, buik, flank en bekkenbodem (corset), wat ook handig is voor na de bevalling. Wat ik tevens als heel prettig heb ervaren zijn de ontspanningsoefeningen.

Monique 
Wij zijn via een vriendin van mijn vriend in contact gekomen met Rosa van “jouw zwangerschapscursus”. Tijdens het intake gesprek hebben we besproken welke onderwerpen voor mij noodzakelijk waren om te behandelen tijdens de drie lessen. Omdat mijn vriend werkt en we toch wel samen de cursus wilden volgen was het ook mogelijk om met Rosa in de avonduren af te spreken. En zo konden we toch samen nog een zwangerschapscursus volgen! Ik zag erg op tegen de bevalling, het leek me heel erg eng wat er allemaal met je lichaam gebeurd. Gelukkig heeft Rosa ons met haar ervaring rustig en duidelijk kunnen vertellen wat er allemaal op je pad komt met een bevalling en de komst van een kindje.  Voor de oefeningen met houdingen voor het persen en het opvangen van de weeën nam ze oefen matjes mee die we in de woonkamer konden gebruiken. Ook vroeg ik me af hoe ik nou moest ademen als ik midden in de weeën zat, ik had dat wel gelezen in een boek maar om dat nou in de praktijk te doen viel niet mee maar na wat aanwijzingen ging het steeds beter. We hebben heel goed de voordelen en nadelen van borst en kunstvoeding besproken maar je moet altijd afwachten hoe het loopt en hoe het gaat met je kindje en gelukkig gaat de borstvoeding goed. Ik ben echt heel blij dat Rosa ons zo heeft voorbereid met haar cursus op onze bevalling zodat het voor ons toch een beetje duidelijk was wat er allemaal ging gebeuren met mijn lichaam en welke weg ons kindje moet volgen om naar buiten te komen op deze wereld. En dat ze ons de mogelijkheid bood om bij ons thuis te komen zodat we allebei deze cursus konden volgen in de laatste paar weken voor de bevalling dat heeft ons rust en vertrouwen gegeven en we zijn nu trotse ouders