Rosa Huisman - van Kessel

Mijn naam is Rosa Huisman – van Kessel. Ik ben 34 jaar en woon in Alkmaar. Nadat ik drie jaar met veel plezier als verloskundige in de omgeving van Alkmaar heb gewerkt, heb ik besloten een andere weg in te slaan. Het voelde voor mij dat het tijd was voor iets anders en ben gestart met het opzetten van deze cursus. In de jaren dat ik als verloskundige werkzaam was heb ik vele zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Ik vond ik het erg leuk mensen te informeren en te begeleiden in de periode rondom de geboorte van hun kind.

Inmiddels ben ik moeder van een zoon en dochter en heb ik zelf mogen ervaren hoe bijzonder de zwangerschap, bevalling en het ouderschap zijn.

Door het geven van een zwangerschapscursus kan ik mijn opgedane verloskundige kennis met de zwangere en haar partner delen, zodat deze van betrouwbare informatie worden voorzien en zij realistische verwachtingen hebben ten aanzien van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Het hebben van realistische verwachtingen draagt er namelijk aan bij dat de zwangere en haar partner met een positief gevoel op deze bijzondere periode terug kunnen kijken.

Coaching
In 2013 heb ik een opleiding tot coach gevolgd zodat ik de coachings-vaardigheden in de  cursussen kan inzetten. Door middel van coachen wil ik vrouwen helpen om te gaan met de veranderingen in de zwangerschap en een mogelijke angst voor de bevalling.
Het coachen spreekt mij aan omdat ik ben gaan inzien dat je pas echt iemand kan helpen, als de oplossing vanuit de persoon zelf komt.  Als coach help ik je bewust te worden van je eigen manier van denken en doen, zodat je kan ontdekken wat jou kan helpen.